“Art i Cultura. Participació i Resiliència” – Neret Edicions a la Fira Literal 2019

Neret Edicions – Art Social hem tingut la fortuna, un any més, de participar en la Fira Literal, la fira de llibres i idees radicals que des de fa ja 5 anys es celebra al recinte Fabra i Coats de la ciutat de Barcelona.

Ademés d’estar presents a la fira de llibres amb un estand amb les publicacions de Neret Edicions, aquest any hem proposat i dut a terme un acte que va tenir lloc dissabte 11 a les 17h a l’escenari Calma de la Fira.

L’acte es titulava: “Art i Cultura. Participació i Resiliencia”. Hi participaven els autors de Neret Edicions,  Josep M. Aragay, educador social i expert en arts comunitàries i autor del llibre “Les arts comunitaries des de l’educació social. L’experiència Basket Beat”, i Hanafi El-kadaoui, poeta, educador i autor de la trilogia “Hacia un arte más humano” de la que ja em publicat els dos primers volums: “Un punki musulmán” i “Arma de subsistència”.

L’acte va ser presentat per Jordi López Santin, filòsof, documentalista, sindicalista compromès i col·laborador de Neret Edicions.

Es va iniciar amb un debat sobre els diferents punts de vista en relació al tema dels dos autors participants:

–Des del treball d’investigació a partir de la mateixa experiència de Hanafi El-kadaoui, que ha fet de la poesia una eina per transitar a través d’una situació d’excepcionalitat sobrevinguda que li ha permès sostenir-la i sortir-ne, i que ha fet servir per oferir-nos –amb una generositat excepcional– una visió despullada i certera de com les estructures socioeconòmiques i polítiques estan íntimament relacionades amb les nostres situacions de vida.

–Des del treball amb persones i grups mitjançant la metodologia Basket Beat que ha desenvolupat l’educador social, músic i formador Josep M. Aragay, que ens fa reflexionar sobre “com fem les coses” quan a través de l’art acompanyem processos transformadors amb persones en situacions de vulnerabilitat o amb dificultats o limitacions per relacionar-nos de forma interactiva i comunitària en diferents situacions de la vida.

La segona part de l’acte va estar dedicada a escoltar la poesia recitada de Hanafi El-kadaoui, que va fer vibrar al públic amb la força de la seva veu i la seva capacitat comunicativa. Mitjançant la recitació, el poeta transmet la seva experiència, el seu compromís amb els Drets Humans, ens interpel·la sobre les capacitats, els prejudicis, l’estigma, l’autonomia, la lliure circulació de persones, el “necroliberalisme” imperant, el dret a l’habitatge, l’educació, la salut…

Un acte intens i bonic que vam gaudir i ens va fer pensar.

Moltes gràcies a totxs les que ens vau acompanyar, a Laura Urchaga per la seva ajuda providencial, a totxs les que vau passar per la parada de llibres, comprant, aportants punts de vista o coneixent el nostres projecte, i a la Fira Literal per facilitar un espai versàtil per on fer transitar la cultura.

L’any que ve, més!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Art i Cultura. Participació i Resiliència” – Neret Edicions a la Fira Literal 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada