Qui som

Què es?

Art Social és el projecte de l’Associació Neret Social, que té com a objectiu promoure i visibilitzar l’art social. Dins l’art social s’inclouen totes aquelles activitats artístiques, individuals i/o col·lectives, de qualsevol àmbit (música, teatre, circ, arts plàstiques, pintura, dansa, muralisme, art urbà, fotografia, etc.), que tinguin com a objectiu l’apoderament i la integració de comunitats, persones o col·lectius que de forma puntual o continuada requereixen una eina per a la transformació de la seva situació social.

A través de les diferents disciplines artístiques s’aconsegueix treballar aspectes transversals com l’autonomia, l’autoestima, l’empatia, o la solidaritat, a l’hora que s’accedeix a l’aprenentatge de tècniques concretes que poden replantejar el futur individual o col·lectiu d’una persona o una comunitat. En aquest context, l’art adquireix una dimensió política, ja que s’exerceix des de la comunitat, genera i recull cultura popular, es posiciona com un element integrador i formador, i facilita el desenvolupament i la transformació individual i col·lectiva.

Què fem?

Neret Edicions  és l’editorial de l’Associació Neret Social. Publica la revista quatrimestral Art Social, una eina de difusió de diferents projectes d’art social i un  espai de referència per la visibilització i el debat d’aquesta activitat.

Seguint la nostra aposta per donar espai narratiu a l’art com a eina de transformació social, els nostres llibres aborden la teoría, la metodologia i l’experiència de diferents disciplines artístiques constituint-se en un material de referència per comprendre i/o implementar projectes d’art social en diferents àmbits.

Neret Edicions i Art Social vol ser una plataforma de trobada (eminentment textual, però no només) entre persones, col·lectius i organitzacions compromeses amb qualsevol forma d’acció i/o manifestació artística que tingui un valor afegit per a la integració i l’apoderament social de persones i col·lectius. Tots ells poden ser actors, pensadors i/o comunicadors d’aquesta activitat transformadora.

Neret Edicions i Art Social posa a disposició aquesta plataforma perquè puguin expressar les seves experiències, reflexionar sobre elles, sistematitzar els coneixements adquirits des de la seva pràctica i formació, i constituir-se en espai de cohesió i reconeixement mutu.

A %d bloguers els agrada això: