Mariona Giner

Mariona Giner

Mariona Giner és fotògrafa especialista en docència, fotografia participativa i projectes culturals en entorns complexos. Actualment coordina el concurs de fotografia participativa ‘Mirades amb veu’, amb Médicos del Mundo El Salvador i Metges del Món Catalunya.

El seu recorregut com a docent en tallers de fotografia participativa es va iniciar el 2006, amb ‘Dikela la Mina’, un projecte participatiu multimèdia pioner a Catalunya, pel qual va rebre diversos reconeixements, entre ells del ConCa, del festival internacional Tikinó, i del Loop Festival, entre d’altres.

El 2013 va impulsar el projecte Què veus?, impartint més d’una vintena de tallers i exposicions de fotografia participativa i col·laborativa fins al 2020. Què veus? Ha rebut diversos reconeixements, entre els quals al festival PA-TA-TA, i com a receptor de subvencions d’Art for Change (Obra Social de la Caixa).

Mariona Giner combina la docència amb fotografia i continguts audiovisuals per a campanyes de comunicació per a ONG, entre les quals figuren Metges del Món, la Fundació Formació i Treball, la Fundació Sant Joan de Déu, entre d’altres.

En paral·lel, mai ha deixat de realitzar fotografia d’autor, amb un contingut que se centra en els aspectes menys visibles de les desigualtats socials, en particular les que pateixen les dones. Ha exposat els seus treballs personals extensament, Al Palau Robert, a la Fundació Blanquerna de Madrid, a Patí Llimona i la Sala Joan Gomis de Santa Coloma de Gramenet, i també a la Biennal d’Olot, i al Festival PhotÓn, entre d’altres.

 

Torna a l’article>>>

Mariona Giner