El 2016, volem més art!

Captura +art pablo S’acaba el 2015, l’any del naixement del projecte Art Social, i comencem un 2016 amb un munt d’idees per avançar en la reivindicació de l’art com a eina de transformació social.

Volem que l’any que ve, i els següents, l’art ho ompli tot, tots els espais, tots els recons, tots els pensaments, totes les mirades….

I, sí… demanem prestats aquest nom: “més art” i aquesta idea: “ocupar tots els espais que ens corresponen” a un grup de nois i noies que, ara fa uns 6 anys, es van juntar per crear una bonica història de lluita i participació social: parlem del col·lectiu +ART.

+ART era un grup de joves, la majoria artistes de circ, que reivindicaven l’espai public com a lloc de llibertat i vida. La seva activitat es va iniciar a la tardor del 2009 i durant prop d’un any van fer accions creatives i lúdiques per lluitar  contra les ordenances municipals de la ciutat de Barcelona que prohibien l’ús lliure de carrers i places.

Les seves accions reivindicatives (manifestacions, cabarets de circ, trobades, etc.) sempre tenien un contingut alegre i festiu, amb la participació d’artistes que feien malabars, acrobàcies, equilibris, jocs… i plenes de música i diversió.

El grup, amb les seves accions, va aconseguir que durant un temps es visibilitzes la limitació en l’ús de l’espai public i la despossessió d’aquest escenari que, en realitat, ens pertany a tots:

“En +ART creemos en un espacio público libre, impredecible, plástico. Un escenario creativo y recreativo donde haya posibilidades y potencial de realización social.”

Des de l’equip d’Art Social recollim aquesta idea i la projectem al futur reivindicant que, pel 2016, volem més art!

Feliç any!

Les fotos son de Lola Renau i es van fer al Poble Espanyol amb motiu del Mes del Circ de l’any 2009, amb la participació d’alumnes de les escoles de circ de l’Ateneu Popular 9Barris i del col·lectiu +ART.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

El 2016, volem més art!
Tagged on:             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.