La Titellada | Mostra de Titelles de les Roquetes

Associació Titellaire de Roquetes | El titella com a eina de transformació social

La Titellada | Mostra de Titelles de Les Roquetes

Text: Núria Ibáñez

Tècnica d’Animació Sociocultural

La Titellada, la Mostra de Titelles de Les Roquetes, és la nostra festa grossa i es fa realitat a finals de cada mes de setembre, quan aprofitem per realitzar tot un seguit d’activitats entorn als titelles al nostre barri. Durant una setmana fem ús de les places públiques i de diversos equipaments per oferir espectacles de caire familiar, exposicions, xerrades, tallers a les escoles i, fins i tot, un homenatge a una companyia de titelles en actiu amb una trajectòria professional significativa.

Aquest projecte, que va sorgir l’any 2005, té per objectiu oferir als infants del barri de Roquetes un oci creatiu i participatiu, i, per tant, oferir també una accessibilitat lliure i gratuïta a la cultura popular, representada, en aquest cas, pels titelles. Però aquesta mostra no és tant sols un espai per facilitar l’accés del veïnat a la cultura, sinó que també fomenta la convivència entre veïns en espais oberts. De fet, oferim pràcticament la totalitat dels espectacles en espais públics, com ara la plaça de les Roquetes, la plaça dels Titellaires o la plaça Trobada.

La Titellada, a més, dona el tret de sortida a l’inici d’un nou curs. Agafem empenta i energies produïnt la nostra festa titellaire on les cercaviles, els espectacles de titelles o les exposicions tenen el protagonisme. Per a l’Associació Titellaire de Roquetes, poder oferir un format de festival amb espectacles familiars destinat als veïns i veïnes del nostre barri és un goig, però encara ho és més poder facilitar l’accès a la cultura, fer-ho de forma gratuïta, en espais públics i poder treballar per la cohesió social del veïnat a través dels titelles.//

Comparte:

La Titellada
"Ofèia". Cia. Jordi Bertran. Titellada 2010
Cartell de La Titellada
La Titellada | Mostra de Titelles de les Roquetes