Ròmbic | Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona

Associació Titellaire de Roquetes | El titella com a eina de transformació social

Ròmbic | Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona

Text: Víctor Ruiz

Co-director del Grup de Teatre Eclipse.

El Ròmbic és el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona. No podria ser menys amb aquest nom! Es tracta d’una petita mostra que neix del treball conjunt de l’Associació Titellaire de Roquetes i l’Ateneu Popular 9 Barris. Una reivindicació cultural pensada, creada i escenificada des del mateix centre de la perifèria barcelonina que defensa promoure una visió no tant coneguda de l’art dels titelles, en aquest cas, orientada exclusivament a un públic adult, on temes com la crítica, la sàtira, l’humor, la poesia o l’erotisme siguin els veritables protagonistes.

La manera d’entendre la cultura, una cultura arrelada al territori i socialment transformadora de l’Associació Titellaire de Roquetes i l’Ateneu Popular 9 Barris ha fet que al llarg dels últims anys s’estableixin tota una sèrie de vincles entre les dues entitats per difondre el teatre de titelles. Aquestes sinèrgies els han portat a millorar i enfortir la programació familiar de titelles a l’Ateneu i a establir una col·laboració estable en la celebració de La Titellada, la Mostra de Titelles de Les Roquetes, que, com ja hem vist, organitza l’Associació Titellaire de Roquetes cada mes de setembre des de fa més de deu anys.

No podem negar que el teatre de titelles és un fet cultural, popular i tradicional que s’associa generalment a una activitat familiar. Les companyies produeixen, normalment, espectacles infantils i deixen moltes vegades els espectacles per a la població adulta com una activitat secundària per manca de programacions que apostin pel gènere. La nostra proposta, doncs, és aprofundir en aquest treball que fan les companyies i establir un pol d’atracció a la ciutat de Barcelona per fer del teatre de titelles per a adults un referent cultural a casa nostra.//

Comparte:

Ròmbic
"Sueños de Arena". Borja Sand Artist. Ròmbic 2015
Cartell Ròmbic 2016
Ròmbic | Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona